Taggyűlés és szakmai nap, 2020.02.03.

2020. február 3-án tartotta szervezetünk évi rendes taggyűlését és az év első szakmai napját.

 A taggyűlés az előre kiküldött napirendi pontok szerint zajlott le. 

A taggyűlés jegyzőkönyve itt olvasható >>

A szakmai napon ezek után Ködmön Zsolt a Gyulai Egészségügyi Alapellátás Iroda vezetője nyújtott tájékoztatót az iroda működéséről, és vázolta fel az együttműködési lehetőségeket az járási irodák és a könyvtárak között. A Gyulán működő intézmény prevenciós feladatokat lát el az Egészségfejlesztési Iroda szervezeti egysége által. A tevékenység célja a járás lakossága egészségi állapotának fejlesztése, javítása egészségmegőrző és betegség megelőző programok szervezésének segítségével.

A szakmai napon együttműködési megállapodást írt alá a MKE BMSZ, a Békés Megyei Könyvtár vezetője és a Gyulai Egészségügyi Alapellátás Iroda vezetője programok közös lebonyolítása és egymás munkájának támogatására.

A szakmai nap következő előadója Zupkó Gábor volt. Előadásával tudatosítani kívánja, hogy mindannyian az Európai Unió polgárai vagyunk: egyszerre magyarok és európaiak, hiszen az EU nem csak Brüsszelben van, hanem itt, Békéscsabán is. Hangsúlyozta, sokféle érdekből kell egy közöset megalkotni. Az Európai Unió működése egy demokratikusan felépített intézményrendszeren alapul. A rengeteg jogszabály és például a költségvetés demokratikusan megválasztott testületek döntései alapján születik meg. Kiemelte, az intézményrendszer a párbeszédre épül, a legfajsúlyosabb dolgokról egyhangúlag határoznak, az pedig, hogy bizonyos ügyekben vannak viták, szerinte természetes.

Zsiga Attila, az Életigen Alapítvány elnöke volt a következő vendégünk. A munkahelyi kiégés, a stresszkezelésről tartott előadást, tréninget tagjainknak. Munkánkban nyújtott teljesítményünkről, az összefüggésekről, magánéletünk összeegyeztetése a munkánkkal; kritikus kérdésekre kaphattunk választási lehetőségeket, megoldásokat.

Megismerkedtünk továbbá egy induló könyvtárakat összefogó applikációval.

Sikeres taggyűlést zártunk és tartalmas szakmai napot tölthettünk együtt a Békés Megyei Könyvtárban.

Tovább a galériához>>